Stoplicht ijs met aardbei, mango en kiwi
Een fijn gezond ijs recept voor verkoeling op warme dagen of gewoon tussendoor.
Ingrediënten
voor 10 ijsjes:
• 240 ml water
• 240 gram stevia (suiker)
• 800 gram aardbeien
• 3 mango’s
• 4 grote kiwi’s
Stap voor stap instructies
Stap 1
Was en ontkroon de aardbeien en snijd ze in vieren.
Stap 2
Doe het water met de suiker in
een steelpan en verhit dit al roerende tot alle stevia/suiker is opgelost. Laat dit afkoelen.
Stap 3
Doe de aardbeien met twee eetlepels siroop in de blender en mix het tot het een glad geheel is. Proef even of het zoet genoeg is en doe er zo nodig nog wat siroop bij. Doe dan de aardbeienpuree in de ijs vormpjes, waarbij je de vormpjes voor ongeveer 1/3 vult. Doe dit 2 uur in de vriezer, tot het hard is.
Stap 4
Terwijl het aardbeienijs in de vriezer ligt, schil je de mango’s en snijd je het vlees in stukken. Schil de kiwi’s en snijd ze in stukjes. Doe met dit fruit hetzelfde als je
met de aardbeien hebt gedaan, en zet beide mengsels in de koelkast.
Stap 5
Wanneer de
twee uur om zijn, voeg je de mangopuree aan de vormpjes toe, waarbij je ze tot 2/3 vult. Ook die leg je voor 2 uur in de vriezer.
Daarna voeg je de kiwi laag op dezelfde manier toe en leg je ze weer weg in de
vriezer tot ze hard genoeg zijn om te eten.
Eet smakelijk!